Menü Kapat

Detay Akademi’de alabileceğiniz eğitimler

LGS Hazırlık Kursu (7.8. Sınıflar)

YKS Hazırlık Kursu (9.10.11.12. Sınıf ve Mezunlar)

KPSS Hazırlık Kursu

A Grubu kadroların dışındaki tüm memurluk pozisyonları kapsamına giren B Grubu sınavına hazırlık.

KPSS-A Grubu sınavına girecek olan tüm adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavına girmeleri gerekir. Çünkü Kamu Personeli Seçme Sınavı, A Grubu kadrolara atanacaklar için, kurumların kendi mevzuatına göre düzenleyecekleri giriş sınavına kabul edilecek kişileri belirlemek amacıyla kullanılacak puanları sağlar.

KPSS-B Grubu

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2019 KPSS’ye girmeleri gerekmemektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS’ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS’ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin, 2016 KPSS B (Lisans) puanı 2018 KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. 2018 KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirmiştir.

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS’ye, isterlerse de lisans KPSS’ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

KPSS Lisans

KPSS Lisans sınavına, herhangi bir bölümde lisans programı okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve lisans mezunları girebilir.

DGS, meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin dört yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili olan sınavdır.

EKPSS, “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli personel alımları her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. EKPSS sonucu atamalar kılavuz kapsamında yapılmaktadır.

KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS’den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

ÖABT Sınavı, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

YDS, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk olarak 7.04.2013 tarihinde uygulanmaya başlanan, İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.

Eğitim Bilimleri

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında kadrolu biçimde öğretmenlik yapmak isteyen adayların girmesi gereken sınavdır. Fen Edebiyat Fakültelerinden veya Eğitim Fakültelerinden mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adayların bu sınava girme hakları bulunmaktadır. Genel yetenek ve genel kültür sınavının ardından, eğitim bilimleri sınavına giren adaylar Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına da girdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan kontenjanlara başvurularını yapabilirler. Eğitim bilimleri sınavında sorulan sorular öğretmen adaylarının lisans eğitimleri esnasında almış oldukları eğitimlerle doğrudan ilgilidir. Eğitim bilimleri testi Gelişim Psikolojisi testi için 12 soru, Öğrenme Psikolojisi 16 soru, Ölçme ve Değerlendirme 12 soru, Program Geliştirme ve Sınıf Yönetimi 8 soru, Öğretim Yöntem ve Teknikleri 20, Rehberlik 12 soru olmak üzere toplamda 80 sorudan oluşmaktadır. Bu sınavın cevaplandırılması için aday öğretmenlere toplamda 100 dakika süre verilmektedir. Garanti Akademi tarafından Eğitim Bilimleri sınavına girecek adaylar için müfredat ve soru sistemlerine son derece uygun bir kurs hazırlanmıştır. Program, Gelişim – Öğrenme Psikolojisi 48 saat, Program Geliştirme ve Sınıf Yönetimi ile birlikte Öğretim Yöntem ve Teknikleri için 48 saat, Ölçme ve Değerlendirme 20 saat, Rehberlik 20 saat, konu tekrarı ve soru çözümü 24 saat, ikinci bir konu tekrarı ve soru çözümü için 50 saat olmakla beraber toplam 210 saatlik bir süreçten oluşmaktadır.

İngilizce Hazırlık Kursu

A1 < A2 < B1 < B2 < C1 < C2 şeklinde toplam 6 seviyeden oluşmaktadır.

Aşağıda bu seviye tanımlarını detaylıca bulabilirsiniz:

A1: Söylenilenlerin daha yavaş şekilde tekrarlanması ve söyleyeceklerimi oluştururken yardımcı olunması şartıyla, basit bir şekilde insanlarla iletişim kurabilirim. Acil ihtiyaçlara ya da bildiği konularla ilgili alanlarda basit olan sorular sorabilir ve insanların sorulan sorularını cevaplayabilirim.

A2: Bildiğim konular ve faaliyetler hakkında basit ve doğrudan insanlarla bilgi alışverişini gerektiren basit ve anlaşılmış konularda iletişim rahatlıkla kurabilirim. Konuşmayı kendi başıma sürdürebilecek kadar uzun olmasa bile insanlarla kısa sohbetlere katılabilirim.

B1: Öğrendiğim dilin konuşulduğu ülkede seyahat ederken karşılaşabileceğim birçok durumla tek başıma zorluklara karşı çıkabilirim. Bildiğim ilgi alanıma giren ya da günlük hayatla ilgili olan konulara (Örneğin; aile, hobiler, iş, seyahat ve güncel olaylar) hazırlıksız olarak rahatlıkla konuşabilirim.

B2: Öğrendiğim dili ana dili olarak konuşan kişilerle anlaşacak şekilde akıcı ve doğal şekilde iletişim rahatlıkla kurabilirim. Tartışmalarda bildiğim konularda görüşlerimi karşımdaki kişilere açıklayıp savunarak etkin olarak yer alabilirim.

C1: Kullanacağım ifadeler için fazla zaman harcamadan ve zorlanmadan kendimi akıcı ve doğal şekilde ifade edebilirim. Dili sosyal ve mesleki amaçlar için rahat ve etkili bir şekilde kullanabilirim. Görüş ve fikirlerimi insanlara açık bir dille anlatabilir ve diğer konuşmacıların sözleriyle rahatlıkla ilişkilendirebilirim.

C2: Hiç zorlanmadan her türlü tartışma ve konuşmaya korkusuz bir şekilde katılabilir, deyimler ve konuşma diline ait ifadeleri anlayabilirim. Kendimi akıcı şekilde insanlara ifade edebilir, anlamdaki ince ayrıntıları kesin olarak doğru belirtebilirim. Bir problemle karşılaştığım zaman, sorunu diğer kişiler farkına varmadan geriye dönüp, ifadelerimi yeniden kurarak sorunları çözebilirim.

Özel Dersler

Bütün branşlardan; Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, İngilizce, Almanca, Fen Bilimleri derslerinden her yaş düzeyinde özel derslerden yararlanabilirsiniz.

Grup Dersleri

Bütün branşlardan; Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, İngilizce, Almanca, Fen Bilimleri derslerinden 2-3-4-5-6 şar kişilik grup dersleri planlayabilir ve eğitimlere katılabilirsiniz.

Kamp Programları

Bütün branşlardan; Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, İngilizce, Almanca, Fen Bilimleri derslerinden Kamp programlarını birlikte planlayabilir ve eğitimlere katılabilirsiniz.

ARA